اراذل و اوباش در لیست قرمز مجلس فوت ۸ زائر اندونزیایی در ۱۰ روز ابتدایی آغاز حج دستگیری ضارب پرسنل اورژانس ۱۱۵ نیشابور (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) دستگیری قاتل فراری به دست پلیس کرمانشاه (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) قتل هولناک یک زن به خاطر طلای بدلی متهم جنایت در پاتوق معتادان، قتل را گردن نگرفت | مقتول افغانستانی خود را ایرانی جا زده بود! ۸ کشته بر اثر تصادف سمند و پراید در ایلام (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) نزاع دسته‌جمعی در چناران خراسان‌رضوی باعث قتل ۲ نفر شد (۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) پاسداران هویتِ مستندِ ایرانیم! پرندگان هم هویت مشهد هستند | پرنده‌نگری و هویت جانوری اقلیم خراسان در گفت‌و‌گو با سعید میرسعیدی بررسی پیام رهبر معظم انقلاب به همایش بازتأسیس حوزه علمیه قم | از بلاغ مبین تا مهندسی نرم‌افزار اداره جامعه اسلامی کاربرد و فواید بی شمار گل محمدی و گلاب | یک گل و صد خاصیت افزایش ۵۱ درصدی مسمومیت با قارچ‌های سمی در کشور سن رانندگان فاقد گواهینامه در زرند کرمان به ۹ سال رسیده است توزیع شیر رایگان در سال تحصیلی جدید (۱۴۰۵ - ۱۴۰۴) در چه مقاطعی انجام می‌شود؟ ۶۸ قلاده یوز از سال ۱۳۸۰ تاکنون (اردیبهشت ۱۴۰۴) تلف شدند دو قلاده یوزپلنگ آسیایی در یوزکنام پل ابریشم استان سمنان مشاهده شد آیا قانون جدید مهریه مانع از تعیین دلخواه میزان مهریه می‌شود؟ پذیرش بدون کنکور دانش‌آموزان در دانشگاه فرهنگیان + جزئیات آیا ساعت کاری کودکستان‌ها تغییر می‌کند؟ اعلام شرایط معافیت مالیاتی کودکستان‌ها ساعت کاری مهدکودک‌ها تغییر نمی‌کند | راه‌حل برای والدین کارمند چیست؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (شنبه، ۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۴) | تداوم گرما در سطح استان تاریخ بازگشت حجاج ایرانی مشخص شد
سرخط خبرها

ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری

  • کد خبر: ۳۰۹۵۹۰
  • ۱۹ دی ۱۴۰۳ - ۰۹:۵۶
ردپای نه‌چندان‌کمرنگ کووید۱۹ در بین بیماری‌های عفونی | اعلام سازمان بهداشت جهانی درصورت همه‌گیری
متخصص بیماری‌های عفونی و معاون پزشکی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: در حال حاضر، شاهد وجود مجموعه‌ای از ویروس‌ها هستیم. از مهم‌ترین ویروس‌هایی که در گروه عفونت‌های تنفسی در گردش بوده، آنفلوانزا و کووید۱۹ هستند؛ یعنی حدود ۲۰ درصد بیماران، مبتلا به آنفلوانزا و حدود ۱۵ درصد، مبتلا به کووید هستند.

دکتر محمدجواد دهقان‌نیری در گفت‌و‌گو با خبرنگار شهرآرانیوز، با اشاره به نگرانی مردم درخصوص شیوع و ابتلا به ویروس‌‌های فصلی، اظهار کرد: زمانی که کرونا همه‌گیر شد و انتشار جهانی پیدا کرد، به علت اینکه افراد نسبت به آن از قبل خاطره ایمنی نداشتند و به آن حساس بودند، در عرصه عفونت‌های ویروسی یکه‌تاز شد؛ اما از زمانی که شیوع کرونا افول کرد، فرصت برای جولان ویروس‌های تنفسی دیگر ایجاد شد که از قبل آنفلوانزا را داشتیم و سایر ویروس‌ها نیز دومرتبه به صحنه انتشار ویروس‌ها بازگشتند و شیوع آن‌ها بیشتر شد.

وی افزود: کووید ۱۹ به حالت اندمیک یا بومی در جوامع مبدل شده و در کشور ما، مانند آنفلوانزا که بومی شده و هرساله درصدی از ابتلا به آن را شاهد هستیم، امروز کرونا هم به علت ایمنی نسبی که در سطح جامعه به این ویروس پیدا شده، چنین‌وضعیتی پیدا کرده است؛ اما نه به صورت همه‌گیری شدید، اما هر سال به چرخه درمی‌آید و شیوع پیدا می‌کند.

معاون پزشکی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر، شاهد مجموعه‌ای از ویروس‌ها هستیم. از مهم‌ترین ویروس‌هایی که در گروه عفونت‌های تنفسی در گردش بوده، آنفلوانزا و کووید ۱۹ هستند؛ یعنی حدود ۲۰ درصد بیماران، مبتلا به آنفلوانزا و حدود ۱۵ درصد، مبتلا به کووید بوده و مابقی هم مجموعه‌ای از عفونت‌های دیگر ویروسی است که همیشه مواردی از آن بوده، اما مردم به آن توجهی نداشتند.

دهقان‌نیری گفت: ما اگر بر کووید ۱۹ و آنفلوانزا تأکید می‌کنیم به این دلیل است که داروی خاص داریم، اما سایر ویروس‌ها ازجمله ویروس سنسیشیال تنفسی (RSV)، پنوموویروس، انواع آدنوویروس‌ها و پاراآنفلوانزا، گروه‌های ویروسی هستند که می‌توانند بیماری‌های تنفسی و گوارشی ایجاد کنند، همیشه بودند و امسال هم در گردش هستند؛ اما هیچ‌کدام درمان اختصاصی و علاج مستقیم ضدویروس ندارند و درمان این‌ها استراحت، مصرف فراوان مایعات گرم و درمان علامتی است.

وی درخصوص شیوع یک ویروس در چین، اظهار کرد: خبر شیوع ویروسی جدید در چین هنوز تأیید نشده است، اما سازمان جهانی بهداشت در همه کشور‌ها مراقبت، دیده‌وری و مطالعات ویروسی را دارد و هرجا که احتمال بروز همه‌گیری وجود داشته باشد، به ویژه اگر مخاطره‌ای برای سایر کشور‌ها ایجاد کند، به محض تشخیص، اطلاع‌رسانی می‌شود.

این متخصص بیماری‌های عفونی درخصوص شدت کرونا، تصریح کرد: با توجه به اینکه ویروس کرونا در خاطره ایمنی جوامع وجود دارد، شدت قبل را ندارد، اما هنوز هم مواردی از ابتلای کرونا شدید در افراد آسیب‌پذیر مشاهده می‌شود، اما به شکل قبل که افراد سالم و جوان نیز مبتلا شوند، از بین رفته است.

 دهقان‌نیری در نهایت درخصوص خطرناک‌بودن یا خطرناک‌نبودن ویروس‌های شایع، عنوان کرد: همیشه درمورد آنفلوانزا هم که در کشور بومی شده، بحث وجود داشته که نیم تا یک درصد ممکن است منجر به عوارض جدی، بستری و حتی فوت شود؛ لذا باید به شرایط فرد مبتلا توجه کنیم. افرادی که جزو گروه‌های آسیب‌پذیر هستند و اولویت واکسیناسیون آنفلوانزا برای آن‌ها اعلام شده است، به محض ابتلا باید به پزشک مراجعه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->